The Missing Piece…

The missing piece, zo wordt Creatrix®️ ook wel genoemd door vrouwen die deze krachtige methode beschrijven. Creatrix®️ is het onderwerp van deze blog. Het is een methode waar ik het afgelopen jaar mee kennis heb gemaakt. Ik ben een poosje afwezig geweest en heb bewust gekozen om me (gedeeltelijk) op de achtergrond te houden. Ik gaf prioriteit aan mijn gezin en vooral ook aan mezelf. Ik was zoekende. Het moederschap heeft zodanig een impact op mijn leven gehad dat ik het gevoel had dat mij een flinke spiegel werd voorgehouden. Ik hield me bezig met vragen zoals; wie ben ik, wat wil ik, wat houdt mij tegen, wat wil ik bereiken, waarom gedraag ik me zoals ik me gedraag, waar loop ik tegen aan en waarom? etc.

Een ding was zeker; ik wilde vrouwen helpen op fysiek en mentaal gebied. Maar voordat ik me daar volledig op kon storten, moest ik eerst tevreden zijn over mijn eigen ontwikkeling. Ik had mijn fysieke gezondheid op een rijtje, maar mijn innerlijke wereld en beleving liet nog te wensen over. En ik wist van binnen, er is werk aan de winkel!

De conclusie die ik trok is dat ik simpelweg niet leefde zoals ik dat graag zou willen. Ik merkte dat ik tegen dingen aanliep en vaak gaf ik externe factoren of mensen daarvan de schuld. Tot het moment dat een goede kennis, na een klaag sessie aan de telefoon zei; “Maar luister, je doet het allemaal zelf” . Deze zin kwam binnen als een bom en ik werd er stil van. Nadat het was bezonken kwam het besef. Ik werd geconfronteerd met mezelf en de relatie met mezelf. Ik begon me af te vragen wat mijn eigen aandeel was in mijn (dagelijkse) frustraties. Ik zocht alles bij mezelf. Die beslissing heeft alles veranderd. Er is ook geen verandering mogelijk buiten jezelf om. Maz Schirmer (oprichtster Creatrix) zegt:

“When you believe that others are responsible for getting you in a bad situation then you also believe that they are responsible for getting you out of the bad situation, which leaves you powerless.”

Ik besefte dat de mensen om mij heen handelen naar aanleiding van mijn eigen handelen, de keuzes die ik maak en de energie die ik uitstraal. Als mensen bijvoorbeeld aanvoelen dat jij niet voor jezelf opkomt en geen grenzen aangeeft, dan zullen zij daar bewust of onbewust naar handelen. Vaak is dat ten nadele van jou!

Het besluit om te focussen op mijn eigen gedrag en hoe ik zelf kan veranderen heeft ervoor gezorgd dat er deuren open gingen. Ik kreeg op een dag een advertentie op mijn scherm en ik dacht; oh weer een NLP-achtige methode om vrouwen te helpen. Weer een nieuwe goeroe die beweert je leven positief te beïnvloeden. Niks nieuws en ik scrolde verder..

De tweede keer dat de advertentie op mijn scherm verscheen, gaf ik het een kans en ik begon te lezen. Iets in mij zei, lees het nou maar…

Van lezen kwam nog meer lezen en toen begon mijn ontdekking. Ik voelde meteen dat het iets waardevols was. Heel gek, maar hoe meer ik over de methode te weten kwam, hoe enthousiaster ik werd. Ik voelde in mijn onderbuik dat dit hetgene is waar ik naar op zoek was. In eerste instantie om in te zetten bij het coachen van vrouwen, maar ook zeker om mezelf te helpen. Je kan een ander niet echt helpen als je zelf nog het gevoel hebt met blokkades of beperkende overtuigingen te zitten. En dat was zo. Het was me na jaren van zelfhulpboeken lezen, verschillende methodes zoals hypnose en grote interesse hebben voor persoonlijke ontwikkeling, niet gelukt om van diepliggende beperkende overtuigingen af te komen. Om simpelweg vrij te leven. Ik had intussen veel kennis opgedaan, maar puntje bij paaltje, verschenen toch de angsten op het toneel en namen ze de overhand. Ergens bewust van zijn, wil nog niet zeggen dat je er geen last meer van hebt. Tot diep in de nacht struinde ik het hele internet af over de methode, elke video op youtube heb ik gezien, elke testimonial gezien en/of gelezen. Mijn hele ‘zijn’ had besloten, dit ga ik doen! Ik kon niet wachten om mijn man, die naast me lag te snurken, wakker te schudden en te roepen dat ik het had gevonden, the missing piece. Hieronder even een korte beschrijving van de methode:

“Creatrix® is dé methodiek om vrouwen van hun emotionele en mentale beren op de weg af te helpen. Creatrix® zorgt ervoor dat vrouwen hun blokkades en issues qua gevoelens en gedachten loslaten, zodat ze weer die vrouw kunnen zijn die ze achter die negatieve emoties en overtuigingen zijn. Zodat ze weer zelfverzekerd, krachtig en sterk zijn en weer de beste versie van henzelf worden.

Speciaal voor vrouwen door vrouwen.”

De lezers die mij persoonlijk kennen zullen wel denken; “Maar hey, jouw man is toch een businesscoach en coacht zelfs coaches op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei?”

Ben je dan nooit door hem gecoacht? Natuurlijk wel, maar zoals hij zelf ook vaak tegen mij zegt; hij kan niet volledig de rol van coach innemen voor mij, juist omdat hij mijn man is. En om diepgaande verandering te bewerkstelligen is dat wel noodzakelijk.

Zo gezegd, zo gedaan. Voor ik het wist was ik beland in een prachtig pand op het kantoor van Nikolien, Creatrix®️ Facilitator®️ en Hoofdtrainer Europa. Ik was zo benieuwd wat me te wachten stond. Ik had echt uitgekeken naar dat moment omdat ik wist dat er iets wezenlijk zou veranderen. Zou het echt gebeuren, een doorbraak? Ik heb er bewust voor gekozen om eerst zelf het traject af te nemen. Zo kon ik op voorhand ervaren en bepalen of dit echt iets is wat werkt en wat ik wil inzetten in mijn coaching. Ik kan volmondig zeggen, het antwoord is, JA! De werking van deze methode is ongelooflijk, het is effectief en het voelt heel natuurlijk aan. Je hoeft niet het verleden te herbeleven of uitgebreid te praten over je obstakels. Het mooie is dat het een tool is om jezelf te ontdoen van blokkades. Je doet het dus zelf en in je eigen bewoording. Wat is nou mooier dan dat jij jezelf helpt? Jij bent tenslotte degene die alles weet over jezelf en waarin je je beperkt voelt. Een ander persoon kan niet in jouw schoenen staan en jou een behandeling op maat geven. Het heeft bij mij voor persoonlijke shifts gezorgd die ik voor onmogelijk had gehouden. In de relatie met mezelf en met anderen. De inzet is heel breed. Van fobie voor slangen tot heftige trauma’s, angsten etc.

Ik heb het jaar 2018 afgetrapt met een heftige auto ongeluk met mijn beide kindjes op de achterbank, waarbij we letterlijk door het oog van de naald zijn gekropen. Tijdens het ongeluk leek de tijd wel stil te staan en ik had geen idee hoe het zou aflopen, doodeng! Gelukkig zijn we er ongedeerd vanaf gekomen, maar ik had er wel een heftige rij-angst aan overgehouden. Ik was als de dood dat er weer zoiets zou gebeuren. Ik bleef toch rijden, maar man, wat waren dat slopende ritjes! Als je een angst ontwikkelt, dan kun je dat maar moeilijk uitleggen. Ik herkende mijn eigen rijstijl niet meer, ik had niet meer het gevoel dat ik de macht over het stuur had. Zodra ik op de snelweg reed, was ik mijn leven niet meer zeker.

Sinds mijn transformatie is dat gelukkig verleden tijd. Ik heb veel meer het gevoel dat ik grip heb op mijn leven en ik sta weer stevig achter het stuur. Niet alleen het stuur van mijn auto maar ook dat van mijn leven. Ik kan nu met gemak mijn grenzen aangeven en als het moet, kom ik voor mezelf op. De vraag of ik goed genoeg ben en of ik het kan? Hell yeah! Daar twijfel ik niet langer aan. Ook maak ik me niet langer druk om wat andere mensen van mij vinden. Heerlijk is dat! Ik ben wie ik ben en dat voelt goed. Ik heb zin in de toekomst en ik ben er niet langer bang voor. De methode maakt waar wat het belooft en het is werkelijk het mooiste cadeau wat je aan jezelf kunt geven. Dit gun ik iedere vrouw.

Binnenkort ga ik starten met de opleiding en zal ik al voor het einde van dit jaar vrouwen transformeren met deze methode. De methode heeft een ripple-effect. Dat is het meest geweldige; met iedere vrouw die geholpen wordt, wordt ook haar gezin, haar omgeving, haar familiekring geholpen…

De eerste stap is, dat je moedig genoeg bent om te erkennen dat je tegen beren aanloopt. Vrouwen zijn erg goed in het verbergen van hun emoties of hebben de neiging de schuld te leggen bij externe factoren of mensen. Door het besluit te nemen om aan jezelf te werken en iets te willen veranderen, neem je verantwoordelijkheid en ga je in je kracht staan.

Ga jij ook door het leven met angsten, beperkende overtuigingen of zie je vaak beren op de weg? Ben je ontevreden over je leven? Voel je je ergens door beperkt? Heb je problemen op het gebied van relaties? Durf je in de spiegel te kijken? En heb je andere methodes of therapiën uitgeprobeerd zonder het gewenste resultaat?

Wil jij ook voor eens en voor altijd het heft in eigen handen nemen? Wil je in je eigen kracht staan en je vrouwelijke potentie benutten? Wil je zelfverzekerd door het leven gaan? Dan heb ik het goede nieuws dat het echt mogelijk is. Dan ben je klaar voor een complete tool om een geweldige doorbraak te ervaren….

Ik zou zeggen, stay tuned en voel je vrij om contact met mij op te nemen als je meer wilt weten.

 

Liefs,

 

Ouarda

[related_posts column="3" count="3" is_slide=""]

Laat een reactie achter