Magnesium, het wondermineraal!

 

“Mama, mag ik de nesium in het badje doen?”. Deze vraag stelt mijn dochter elke keer als ik haar badje aan het vullen ben met water. Ze vindt het geweldig om de badkristallen in het water te laten glijden. Ze gaat er dan gauw in en probeert ze nog met haar handjes te grijpen. Intussen weet ze dat ze gauw smelten in het water.

Ik ga het hebben over het mineraal magnesium.
Magnesium wordt niet voor niets ‘De vonk van het leven!’ genoemd. Bijna twee jaar geleden had ik voor het eerst echt magnesium ontdekt. Mijn tweede dochter was net geboren. Mijn oudste dochter van destijds 19 maanden had het zwaar te verduren met eczeem aan de binnenkant van haar ellebogen. De komst van een nieuw leventje dat plotseling haar plekje innam, deed daar natuurlijk een schepje bovenop. De jeuk werd erger. Tot bloedens aan toe. In alle wanhoop ging ik in mijn eerste kraamweek het internet afstruimen naar een effectieve, natuurlijke oplossing. Op een Amerikaans forum schreef iemand dat magnesium erg goed kan helpen bij eczeemklachten. Al gauw ontdekte ik dat magnesium het beste wordt opgenomen via de huid. Gereguleerd en zonder bijwerkingen. Dit wordt ook wel transdermale therapie genoemd. Heel interessant vond ik dit. Ik was er al een paar jaar van bewust dat absorptie een van de functies is van de huid. Ik smeer dan ook enkel producten op mijn huid die ook eetbaar zijn (lees: kokosolie). Daarnaast schijnt het zo te zijn dat pillen niet optimaal worden opgenomen door het maag-darmkanaal. Je kan magnesium opnemen door olie op de huid te smeren of door een bad te nemen met magnesium badkristallen.

Hoe meer ik erover ging lezen en onderzoeken, hoe meer ik erachter kwam dat magnesium op heel veel gebieden essentieel is voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Magnesium verzorgt een goede werking van het hart, enzymen, spieren, zenuwen, ondersteuning van botten, aanmaak van hormonen en nog veel meer. Het is een belangrijk mineraal dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Tijdens mijn magnesium onderzoek kwam ik terecht bij Dr. Mark Sircus. Hij is een gerenommeerde arts die jarenlang het menselijk functioneren en de oorzaken van ziekten heeft onderzocht. Hij is een gepassioneerde promotor van magnesium. Magnesium behoort zelfs in zijn top drie geneesmiddelen van alle ziektes. De bovenstaande klachten zijn slechts een greep uit de lange lijst van klachten die gerelateerd zijn aan een tekort van dit essentiële mineraal. Wetenschappers tonen aan dat men op wereldschaal een tekort heeft aan dit mineraal.

Hoe komt het dat een tekort aan magnesium voor de hand ligt? Hieronder een aantal oorzaken:

-bewerkte voeding
-stress/burnout
-luchtvervuiling
-medicijngebruik (ja dames, ook de anticonceptiepil)
-veelvuldig suikerinname (gerraffineerde, witte suiker onttrekt letterlijk vitamines en mineralen uit je lichaam)

-veel drinken van koffie
-het nuttigen van koolzuurhoudende dranken
-uitputting van de bodem

Wat heb ik bereikt met dit ritueel?
Persoonlijk was magnesium mijn reddende engel in een stressvolle periode. Echt een rots in de branding! Ik heb aan den lijve ondervonden dat magnesium onmisbaar is voor een goede functie van lichaam en geest. Ik heb het gebruikt in een stressvolle periode. Twee zwangerschappen kort achter elkaar. De zorg van een puber, een peuterpuber en een baby. Gebroken nachten. Borstvoeding. Gierende hormonen. Dat hakte erin. Ik was letterlijk MOE-der! Je begrijpt wel dat ik wanhopig op zoek was naar de rots! Naast wat andere wijzigingen in mijn leefstijl ben ik gedisciplineerd aan de slag gegaan met magnesium. Ik heb me in de periode die volgde stukken beter gevoeld. Ik was in alle hectiek in staat om alle ballen in de lucht te houden. Ik weet zeker dat het supplementeren van magnesium, in combinatie met een gezonde leefstijl, hieraan heeft bijgedragen. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat magnesium verantwoordelijk is voor de vorming van ATP (ik bespaar je de volledige benaming). ATP is de belangrijkste energietransporteur van het menselijke lichaam. Alle energie die het lichaam nodig heeft wordt geleverd door het molecuul ATP. Dat is met name wat ik merkte. Meer energie! Wat mij ook opviel was dat ik beter kon ontspannen. Ik had veel minder last van stress. Ik had minder pijn in mijn nek en schouders. Bijna nooit meer hoofdpijn. Ja echt, het kan! Magnesium reguleert de hormoonhuishouding. Een extra reden voor vrouwen om voldoende magnesium binnen te krijgen. Zeg nou zelf, een vrouwenleven is één grote hormonenachtbaan! Verder kan ik zeggen dat ik sinds het gebruik van magnesium een strakkere buik heb gekregen :). Wist je dat elke cel in je lichaam magnesium nodig heeft? Ken je dat heerlijke ontspannen gevoel als je in de zee hebt gezwommen? Dat heeft o.a. te maken met magnesiumsulfaat.

Een keer per week ga ik s’avonds op de bank zitten met mijn voeten in een heerlijk warm badje met magnesiumkristallen (vlokken). Ontspannen en opladen tegelijkertijd. Alles gebeurt met een reden. Zo vervelend als de ervaring destijds was met mijn dochter en haar eczeem, zo dankbaar ben ik dat ik daardoor deze fijne ontdekking heb gedaan!

Waar kun je de magnesiumolie en -vlokken bestellen?

Dit kun je bij verschillende leveranciers doen. Mijn vaste adres is Regenesis Magnesium. Daar heb ik goede ervaringen mee. De website is erg informatief over de werking van magnesium en de verschillende producten die zij aanbieden.
Tip: Magnesium is erg belangrijk i.c.m. vitamine d3! Dit kun je bij dezelfde leverancier verkrijgen.

www.regenesis-magnesium.nl

(1) Reacties

Laat een reactie achter