10 healthy items die èlke fitte vrouw in huis moet hebben.

 

 

De 10 healthy items die èlke fitte vrouw in huis moet hebben.

 

#1. Kokosolie.

Geweldig spul. Ik gebruik dit voor heel veel dingen. Om te koken. Als vervanger van boter. Als bodylotion. Als billencrème voor mijn kids. Dit is een van de weinige vetten die door het lichaam wordt opgeslagen om energie te verbranden i.p.v. puur vetopslag. Kokosolie kan i.t.t. veel andere oliën tegen verhitting met behoud van alle gezonde eigenschappen. Je kunt eindeloos de voordelen van kokosolie vinden op het internet.

#2. Olijfolie.

Net als kokosolie ook boordevol gezondheidsvoordelen. Let er wel op dat olijfolie niet bestand is tegen licht, lucht en hitte. Door oxidatie verliest het alle goede eigenschappen. Je kan olijfolie het beste in een salade verwerken.

#3. Appelazijn.

Een gouden stinkerd noem ik het altijd. De gezondheidsvoordelen zijn goud waard. Je hebt alleen wel een wasknijper nodig op je neus tegen de sterke geur. Appelazijn kun je zien als een natuurlijk antibacterieel middel. Ook dit gebruik ik voor veel dingen. Ik was er vlees mee in een bak met water. Ik gebruik het om fruit en groenten te wassen. Als gezichtstonic. Het werkt perfect tegen acne. Als haarconditioner. Als ontgiftiger kun je twee eetlepels doen in een glas water. Drink dit s’ochtends als eerst op een lege maag. Het werkt afslankend en helpt enorm tegen maagzuur. Het zorgt voor een goede ph-balans in je maag en bevat goede bacteriën voor een gezonde darmflora. Belangrijk: Ik heb het hier over biologische, ongepasteuriseerde en ongefilterde appelazijn. Deze kun je vinden in elke natuurwinkel.

#4. Himalaya zout.

Gooi je reguliere witte, bewerkte, tafelzout je huis uit. Het bevat nauwelijks nog minerale waardes. Het is chemisch bewerkt en bevat schadelijke stoffen. Dit heeft een negatieve invloed op je lijf en geest. Verwelkom Himalaya zout; de meest natuurlijke, krachtige en rijke zout uit de oertijd. Het menselijk lichaam heeft zout nodig. Het moet alleen wel de juiste zijn. Kun je je voorstellen wat het verschil is tussen persoon A: die zijn leven lang gerraffineerde, gebleekte tafelzout nuttigt, en persoon B: die zijn leven lang de pure vorm van zout nuttigt? Zout krijg je iedere dag binnen in je lijf. Zorg er dus voor dat het wel de juiste is! Anders doe je elke dag iets fout.

#5. Baking soda, oftewel natrium bicarbonaat.

Een geweldig cadeautje van de natuur. Te gebruiken als schoonmaakmiddel. Perfecte vervanger van cif. Gooi alle schadellijke maagzuurremmers de deur uit. Roer één theelepel baking soda in een glas water en drink dit op. Binnen no time merk je verlichting bij maagzuurklachten. Zonder bijwerkingen.

#6. Biologische Camu Camu-poeder.

Dit is een fruitige bes dat wordt gemalen tot poeder. Het bevat de hoogste gehalte vitamine C, 30 keer meer dan een sinaasappel. Tevens bevat het meerdere mineralen. Het smaakt lekker door fruit, smoothies, toetjes. Elke dag een beetje van dit poeder doet wonderen voor je weerstand! Ook mijn dochters vinden dit heerlijk.

#7. Paranoten.

Behalve dat ze erg lekker zijn, bevatten deze noten vitamine B1, B6, E, Foliumzuur, Pantotheenzuur en Pirydoxine. Ook zijn paranoten rijk aan de volgende mineralen; Selenium, Fosfor, Koper, Magnesium, Mangaan, Zink, Ijzer, Calcium en Kalium. De hoge gehalte aan Selenium verkleint het risico op kanker. Hyperlink naar artikel Jesse vd Velde, http://jessevandervelde.com/selenium-in-voeding-een-natuurlijke-manier-om-het-risico-op-kanker-te-verkleinen/

#8. Biologische gember.

Gember bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten in. Je kunt er lekker mee koken of er een heerlijk kopje thee van zetten. Ik voeg er soms een kaneelstokje aan toe en een schijfje sinaasappel en voilà de ultieme winterthee is klaar!

#9. Dadels.

De perfecte snoepvervanger. Als ik trek heb in zoet dan grijp ik naar een paar dadels met een handjevol noten. Heerlijk zoet en ontzettend voedzaam. Het bevat vitamines, mineralen en vezels die goed voor je zijn.

#10. Magnesium badkristallen. Lees hier de Blog over de positieve werking van magnesium.

 

(3) Reacties

  1. De eerste blogger die de beste adviezen deelt👍🏼. Deze informatie vind je overal terug. Overal versprijdt. Jij hebt het allemaal mooi op een rijtje! Ik weet niet of je heel actief bent? Maar hoop het wel want ben nu al fan van je!

    Keep going

    1. Dankjewel Sam!

      Ik ben een poosje gestopt door drukte, maar ik ga het weer oppakken. Ik heb het best gemist..voor zulke reacties doe ik het graag!

Laat een reactie achter