Witte poeder, kots en hemelse kussen.

s’ Nachts gewekt worden door je kleine is geen pretje. Maar als je kind s’nachts bij je in bed gaat liggen en gaat kotsen, dan is dat dubbel balen. Dat gebeurde mij van de week weer eens. Om een uur of 03.00 hoorde ik zachtjes voetstapjes mijn kant opkomen. Ze zag er opgewekt uit en maakte aanstalten om op mijn bed te klimmen. Aangezien ik geen puf had om mijn bed uit te gaan en haar weer naar haar bedje te brengen, liet ik haar bij me liggen. Lekker knuffelen en weer verder slapen…dat dacht ik. Toen ze om 04.30 nog aan het woelen was besloot ik haar toch maar naar haar eigen bed te brengen. Daar aangekomen begon ze als een biggetje te krijsen. Ik pakte haar snel weer op en maakte als de bliksem een u-turn terug naar mijn slaapkamer. Geen zin in twee krijsende biggetjes, aangezien ze met zusje op een kamer slaapt. Nee, laat zusje maar lekker in dromenland. Eenmaal onder protest terug op mijn bed, liet ik haar weten dat mama dat helemaal niet fijn vond. Precies 1 seconde later kwam er een golf kots uit haar mond. Exact gemikt op mijn kussen! En zuur dat het rook! Lieve hemel, hoe zuur kan zuur zijn. Dag slaap! Lekker dan. Ga maar de boel verschonen, ga maar de kleine douchen en schone pyama aantrekken, ga maar alles behalve verder slapen. Je kan het al raden; ook al heb je alles verschoond, die nare lucht krijg je niet zomaar weg.

Gelukkig had ik nog een redmiddel zo diep in de nacht; baking soda, oftewel natrium bicarbonaat. Ik raad elke ouder met een kind om dit ten alle tijde in huis te hebben. Dit is dè geurvreter. Wauw. Je maakt plaats delict eerst schoon met water (of water en azijn). Dan strooi je dit wonderspul erover heen. Laat het een tijdje intrekken. Totdat het droog is. Dan kun je het stofzuigen. Dit was mijn redding deze bewuste nacht. Dochterlief had ik schoon en wel in haar bedje gelegd. Daarna mijn bed verschoond. Op de natte plek op mijn matras heb ik dus baking soda gestrooid. Daaroverheen een handdoek en daar weer overheen een schone matrasovertrek. Gelukkig hebben we daarna nog een paar uur kunnen slapen. Het bleek geen aanstelleritus te zijn want in de ochtend kwam het ontbijt er ook gauw uit. Arme meid had een buikgriepje of voedselvergiftiging opgelopen. Na een dag was het gelukkig over. Baking soda kun je kopen bij een chinese of Surinaamse toko. Wist je dat dit goedje niet alleen handig is voor bakken, schoonmaken en als geurvreter? Maar dat het ook voor heel veel therapeutische doeleinden kan worden gebruikt? Mijn favoriete arts Dr. Mark Sircus schrijft er zelfs een boek over, “Nature’s unique first aid remedy”. Zo schrijft hij o.a. dat het een middel is waarmee zelfs kanker kan worden bestreden. Zijn boek brengt deze witte poeder in een heel nieuw daglicht! Zelf gebruik ik dit mooie spul als schoonmaakmiddel (geen Cif meer nodig), als middel om bestrijdingsmiddelen mee weg te wassen van groente en fruit, als geurvreter en als het eens voorkomt als middel tegen maagzuur. Drink een halve theelepel hiervan in een glas water. Even roeren en je maagzuur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Erg handig als je last hebt van dit zwangerschapskwaal..

Wat er met mijn kussen is gebeurd? Die was ten dode opgeschreven. Die heb ik in de kliko gedumpt. Perfecte timing. Die was al zwaar aan vervanging toe. De kussen was een speciale kussen met kapok vulling. Die had ik online besteld maar het was eigenlijk helemaal geen succes. Elke keer was het een frustratie. Opkloppen en toch elke keer nekpijn. De volgende dag heb ik een nieuwe gekocht in een winkel waar ze kussens verkopen van natuurlijk materiaal, Bedaffair. En met een biologische tijk. Want ja als miss natural ga je niet de hele nacht chemische substanties insnuiven. Ik heb er gelijk eentje gekocht die steun geeft aan de nek. Een neksteunkussen. Heerlijk! Mijn man en ik hebben als een baby geslapen de eerste nacht. Oh god, wat is een goede kussen toch belangrijk voor je geluk en welzijn. Soms moet er eerst kots aan te pas komen voor je je oude kussen de deur uit gooit…

dr.Mark

 

 

(2) Reacties

 1. hi ouarda, thansk voor de tip. Ik vind jouw blog superleuk om te lezen en te volgen 🙂
  Ga zo door.

  x
  Halima
  ps wilde je uitnodigen voor mijn sebha op 8 september maar heb helaas niet je contactgegevens.

  1. Halima!
   Wat leuk om van je te horen! Ik zie het erg laat sorry..
   Ik wil het bloggen weer oppakken, ben een tijdje gestopt door drukte.
   Ik stuur je mijn gegevens naar je mail ok?

   dikke kus!

Laat een reactie achter