Een heerlijke Oosterse rijsttafel in ongeveer 40 minuten.

 

Ingrediënten voor 3 personen:

Van de hoeveelheid die je wilt maken gebruik je 50% basmatirijst en 50% zilvervliesrijst.

2 eetlepels biologische extra virgin kokosolie

1 middelgrote ui

2 teentjes knoflook

½ theelepel himalaya zout

½ theelepel peper

1 theelepel kurkumapoeder

1 theelepel biologische kerriepoeder

+/- 300 gram kipfilet in blokjes gesneden

1 theelepel kruidenzout van Urtekram (o.a. verkrijgbaar bij Deen Supermarkten)

1 blikje kokosmelk van Fair Trade (kokosroom van een ander merk is ook prima)

4 takjes fijngesneden selderij

Gestoofde groente naar keuze (zie op de foto sperzieboontjes en brocolliroosjes)

 

Bereiding:

Kook de rijst zoals gebruikelijk. Persoonlijk vind ik de rijstkoker het handigst.

Snij de ui in fijne stukjes en fruit deze in de kokosolie totdat ze zacht zijn. Voeg het zout, peper, kurkuma, kerriepoeder en kruidenzout toe. Haal de knoflook door een perser en voeg deze toe. Als het geheel droog wordt voeg je een beetje water toe. Voeg dan de kipfilet toe en roer alles goed door. Daarna giet je de kokosmelk erbij. Indien gewenst kun je de saus wat dikker maken door bijvoorbeeld maizenapoeder erbij te doen. Ik doe het zelf niet. Laat alles nog 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Af en toe goed roeren. Als alles gaar is dan kun je het opdienen.

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Saabje

    Deze had ik vorige week nog uitgeprobeerd. Erg lekker!!